Кав'ярня "Цукерка"

Цукерка - фото
вулиця Текстильна, 28ч
(ТЦ "Подоляни")
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт,Сб,Нд10:00 - 21:00Без перерви

Інформація

Кав'ярня "Латте Кафе" - це улюблене місце зустрічей, спілкування та відпочинку багатьох людей. Найширший вибір кави та кавових напоїв.

Кав'ярня, також кафе(фр. Café, іт. Caffé англ. Coffehouse, англ. Coffe Shop, нім. Kaffehaus) — гастрономічний заклад, де подають напої — насамперед каву, але також чай і спиртні напої та десерти до них: торти, тістечка, морозиво, фрукти. Інколи меню не обмежується десертами. Улюблене місце зустрічей, спілкування та відпочинку багатьох людей.

 

Кав'ярні, як місце зустрічей громадськості, з'явилися у країнах Середнього Сходу у XVI столітті, де чоловіки збиралися поспілкуватися, випити кави (як правило по-турецьки), або чаю, покурити кальян, також грали в шахи, нарди, чи слухали музику і розповіді оповідача. Перша така кав'ярня відкрилася в Дамаску 1530 року, згодом у Каїрі, а перша кав'ярня на території Європи з'явилась у Стамбулі 1554 року.


У XVII столітті з'являються перші кав'ярні за межами Османської імперії:

 

Італія: 1647, у Венеції на площі Марка відкрито кав'ярню;


Англія: 1650, єврей Яків відкриває першу кав'ярню Англії в Оксфорді; 1652, у Лондоні відкрито «Virginia Coffee-House»; 1670, перша кав'ярня в Бостоні;


Франція: 1671, відкрилось перше кафе Парижу;


Німеччина: 1686 «Cafe Prinzess» у Реґенсбурзі, досі діюча.

 

Згідно з легендою, засновником першої віденської кав'ярні був українець Юрій-Франц Кульчицький, який брав участь в Обороні Відня. Згодом за зразком столиці Австрії кав'ярні відкривали в інших містах Австро-Угорщини: Празі, Будапешті, Львові, Трієсті.

 

Спочатку кав'ярні швидко здобули популярність серед торговців, а пізніше й серед інших верств населення. Вже 1739 року у Лондоні налічувалась 551 кав'ярня. Відвідувачів певної кав'ярні як правило, об'єднували певні спільні інтереси, здебільшого професійні. Так, відомо, що французькі просвітителі Вольтер, Дідро та Руссо часто збирались у паризькому «Café Procope», заснованому 1686 року і саме тут у них народилась ідея першої енциклопедії.

 

latte — в перекладі з італійського означає «молоко». Кава «Латте» — це не те, щоб кава. Це кавовий напій, швидше шаруватий кавово-молочний коктейль. Приготувати каву латте не мудро, хоча без вправності не обійтися. Річ в тім, щоб напій був шаруватим, як латте, треба дуже уміло наливати каву на вспінене молоко.

 

Шари кави і молока не повинні перемішатися, і тоді у нас вийде латте. Кількість шарів в латте можна зробити більше, ніж два. Тоді латте стане цікавіше і красивіше. А можна так наливати каву і молоко, що латте вийде з хитромудрим малюнком. Мистецтво в тому, щоб повторити цей узор. І тоді таке латте може вважатися фірмовим латте майстра, що приготував його.

Відгуки