Академія інтелектуального розвитку "Smartum"

Smartum - фото
вулиця Шашкевича, 8в
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт09:00 - 20:00Без перерви
Сб09:00 - 17:00Без перерви
НдВихідний

Інформація

Ментальна Арифметика (усний рахунок) — це інноваційна та високоефективна методика для розвитку розумових здібностей та творчого потенціалу ваших діток від 4 до 16 років. Методика побудована за допомогою арифметичних обчислень на рахівниці Соробан (Абакус), завдяки якій сотні тисяч дітей навчилися рахувати усно швидше за калькулятор.

Методика допомагає розвинути у дітей концентрацію уваги, фотографічну пам’ять, впевненість в собі, ініціативність і самостійність та лідерські якості, а також покращити швидкість сприйняття інформації.

Ця методика заснована близько 2000 років тому. Її особливість полягає в тому, що вона гармонійно розвиває обидві півкулі мозку дитини. Ця методика успішно працює уже в понад 52 країнах світу. Її використовують в США, Канаді та Великобританії.

А у Японії та Китаї ця методика взагалі є обов’язковим предметом, який є у шкільній програмі кожної школи. Доказом роботи двох півкуль одночасно — є виконання двох дій водночас: усний розрахунок та декламація вірша, танці, співи або ж гра на музичному інструменті.

Як побудоване навчання:

Ми ділимо учнів на групи по 6-8 чоловік. Наші заняття це навчання дітей розрахунку за допомогою японської методики Соробан (Абакус). На заняттях дитина користується двома руками для здійснення арифметичних дій — пересуває кісточки рахівниці, стимулюючи, водночас, активність, як правої, так і лівої півкуль мозку.

І, водночас, учні починають здійснювати нематеріальні обчислення — рахунок в розумі, — спочатку простий, потім більш складний. У процесі навчання у дитини починають працювати 2 півкулі мозку одночасно, і ця унікальна перевага цієї методики залишається з дітьми на все життя.

Навчання поділяється на 2 частини:

  • Перша частина навчання — діти освоюють математичні операції додавання і віднімання.
  • Друга частина навчання — це вивчення множення і ділення відповідно до правил ведичної математики.

Завдяки ментальній арифметиці розвивається і покращується:

  • концентрація уваги;
  • фотографічна пам'ять;
  • точність і швидкість реакції;
  • впевненість в собі;
  • творче мислення, уява;
  • слух і спостережливість;
  • підвищується успішність.

Відгуки